ID 141086 - PIP

Proiect "PLURI SI INTERDISCIPLINARITATE IN PROGRAME DOCTORALE SI POSTDOCTORALE"

 

Grup țintă repartizat IEN : 5 doctoranzi și 4 postdoctoranzi - domeniul „Economie"

Comunicarea cu grupul tinta se va face la adresa: pipdp.p2@gmail.com

 

Grup tinta contractat

LISTA FINALA GRUP TINTA - burse contractate (in ordine alfabetica)

Grup tinta BURSE DOCTORALE

Nr

crt

Nume si prenume

Anul inscrierii la doctorat

Titlul final al lucrarii

1

Andronie Irina

2012

Fenomenul autoimun in hepatitele cronice virale la copil. Analiza costurilor tratamentului.

2

Balan Mariana

2011

Dimensiuni, caracteristici si costuri ale populatiei tinere „NEET"

3

Moraru Alexandra

2013

Costuri economice si sociale generate de asistenta medicala in cazul bolii Wilson la copil

4

Petre Radu Tudor

 

2013

Impactul criminalitatii asupra dezvoltarii economico-sociale regionale in Romania

5

Tincu Iulia Florentina

2012

Modelarea axei IGF-1 in functie de alimentatia din primul an de viata

Grup tinta BURSE POSTDOCTORALE  

Nr

Crt

Nume si prenume

Titlul final al lucrarii

1

Comes Calin Adrian

Analiza factorilor intercorelati pentru determinarea orbitei cibernozelor sociale

2

Nistor Paula

Impactul investitiilor straine directe asupra dezvoltarii durabile in Romania

3

Oltean Anca

Disparitati teritoriale: rolul capitalului uman, capitalul social si al industriilor creative in convergenta regionala din Romania

4

Stefan Anamari Beatrice

Implicatiile costurilor ascunse asupra productivitatii si a calitatii vietii la locul de munca la nivelul organizatiilor

 

DETALII DESPRE PROIECT:

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea calității studiilor universitare de doctorat/postdoctorat, formarea inițială pentru cercetare - prin abordare pluri și interdisciplinară oferind sprijin financiar consistent și crescând astfel atractivitatea carierei în cercetare. Proiectul urmărește abordarea integrată a dezvoltării resurselor umane din cercetare prin dezvoltarea competențelor de cercetare și de management al cercetării, orientare în carieră și îmbunătățirea calității formării, inclusiv prin networking cu coordonatori de doctorat, specialiști din diferite domenii, alți cercetători doctoranzi din țară. Se dorește astfel, formarea de cercetători autonomi de elită, competitivi internațional, capabili să genereze soluții inovative, sustenabile, care să permită o dezvoltare durabilă instituțională și sectorială prin integrarea cunoștintelor știintifice și manageriale dobândite în activitatea lor ulterioară.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Creșterea compețentelor știintifice pentru 105 doctoranzi și 40 postdoctoranzi pentru a derula cercetări performante și relevante la nivel european în domenii de doctorat care se încadrează în prioritățile Strategiei Naționale de Cercetare, Dezvoltare și Inovare, eligibile în cadrul POSDRU.

2. Creșterea vizibilității rezultatelor de cercetare ale doctoranzilor sprijiniți în proiect prin stimularea publicării acestora la nivel național și internațional a unui număr important de articole științifice și dezvoltarea capacității de diseminare, continuare a cercetării.

3. Creșterea competențelor generale și specifice necesare proiectării unui traseu de succes al carierei în cercetare prin dezvoltarea de programe de formare, prin elaborarea de curriculum interdisciplinar și internaționalizare prin dezvoltarea de parteneriate și rețele de cercetare la nivel național.

Prin rezultatele generate, proiectul va contribui pe termen lung la formarea resurselor umane performante pentru activitatea de CDI, la dezvoltarea de programe de cercetare și de studii doctorale moderne contribuind, astfel, la creșterea performanței EHEA (European Higher Education Area).

Beneficiar: Institutul de Cercetare a Calității Vieții, Academia Romana

Parteneri:

Institutul de Sociologie, Academia Romana

Institutul de Economie Națională, Academia Romana

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul" din București

Partenerii în proiect au capacitate și experiență de cercetare în următoarele domenii prioritare ale Strategiei Naționale pentru CDI 2007-2013: tehnologiile societății informaționale, cercetări socio-economice și umaniste, educație fizică și sport. Valoarea adaugată a parteneriatului este dată de faptul că profesorii conducători de doctorat acoperă multe din domeniile fundamentale în care se organizează doctorat științific/studii postdoctorale. Prin accesul la infrastructura de cercetare și documentare, dar și la expertiza existentă în centrele, institutele și departamentele partenerilor, se facilitează accesul la know-how în cercetare și la surse multiple de documentare. Toți partenerii sunt activi în rețele de cercetare și au încheiate numeroase acorduri de colaborare bilaterale cu entități de cercetare din întreaga lume, ceea ce va duce la un efect multiplicator pentru implicarea doctoranzilor în rețele de cercetare și parteneriate

Grupul țintă al proiectului, selectat pe baze competitive, este format din doctoranzi admiși la doctorat în anii 2011, 2012 și 2013 pe locuri bugetate cu frecvență în domenii eligibile POSDRU și postdoctoranzi pentru doctorii care au obținut titlul în ultimii cinci ani, pentru care solicitantul are conducători de doctorat confirmați. Uniunea Europeană își propune crearea unui mediu de cercetare de nivel înalt, caracterizat prin interdisciplinaritate, diversitate culturală și mobilitate, care să atragă, prin oportunități de formare de nivel mondial, cercetători valoroși și promovarea excelenței ca obiectiv principal al cercetării și studiilor doctorale.

Echipa de implementare de la IEN:

Expert coordonator - Prof univ dr Valentina VASILE, CS I, val.vasile.ien@gmail.com

Expert stiintific - Prof.univ.dr Gheorghe ZAMAN, MCA, CS I, gheorghezaman@ien.ro

Expert asistent comunicare si relationare cu studentii si cercetatorii - Anca Cristea, CS III

Secretar administrativ: Marcela MIHALACHE, Ec.